6.12.14

Itsenäisyyspäivä Andalusian maaseudulla


Joulukuun 6.päivä liehuu Finca los Majuelosissa siniristilippu Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi.
Aamutalliin kävellessä hengitys huuruaa, yöllä lämpötila on laskenut lähelle nollaa. Vaikka ollaan Andalusiassa, tarvitsee toppatakin ja pipon. Hevoset näyttävät hieman hassuilta talviturkit pörhöllään ja Tuulan turkki on yön aikana kihartunut entisestään, se on kuin permanentin jäljiltä. Onneksi aurinko lämmittää taas päivällä. Hevoset tykkäävät makoilla auringossa. Kylminä öinä ne eivät käy mielellään makuulle, vaan odottavat, että aurinko nousee ja maa kuivaa, ja heittäytyvät vasta sitten pitkäkseen.
Ilmassa on savun hajua. Espanjalaisilla on myös pyhäpäivä (Dia de la Constitucion eli perustuslain päivä). Monet perheet ovat tulleet maalle ja takoissa palaa tuli.

Espanjalaisilla on muutenkin tapana kokoontua viikonloppuisin koko suvun voimin mökeille (casa de campo). Naiset hoitavat ruuanlaiton (paitsi grillauksen) ja miehet puuhastelevat maatöitä. Täällä yleensä miehet hoitavat kasvimaat ja kukkapenkit. Lapset ovat tietenkin mukana maalla. Kaikki sulassa sovussa, vaikka välillä meteli on niin kovaa, että luulisi naapurissa riideltävän.

Kylmistä öistä huolimatta jotkut kukat kukkii mm. lantana, joka punakeltaisilla Espanjan lipun väreillä muistuttaa, että ollaan Espanjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti