10.2.15

Signs of spring - Kevättä kohden

Nispero
Out of the last 11 years at the Finca los Majuelos, this winter has been by far the toughest! Almost every night the thermometer hits below zero and by the morning the grounds are frosty. Even the nearby village Cazalla de la Sierra, which is at about 700m above the sea level, has had snow!

Finally, though, the signs of spring are starting to appear. Small butts are now visible in nispero (eng. loquat). Also the first signs of the orange  blossom are coming out, and the wine has had its pruning in order to allow for now growth. Even horses are starting to shed their winter fur, but our donkey Tuula is still keeping hers - she's always the last one to allow spring to get in!
*****************************************
Näihin yhteentoista vuoteen, jotka olen viettänyt täällä Sevillan maaseudulla, mahtuu monenlaisia talvia, mutta tämä talvi on kaikista kylmin. Lähes joka yö on aste tai kaksi pakkasta ja aamulla on maa huurteessa. Jopa hevosten vesiastioissa on joinain aamuina jääkerros pinnassa.
Onneksi täällä ei sentään ole lunta, niinkuin moninpaikoin muualla Espanjassa. Jopa läheisissä vuoristokylissä mm. Cazalla de la Sierrassa on satanut lunta.

Leikattu viiniköynnös tallin päässä

Kevään merkkejä on kuitenkin jo näkyvissä! Nisperoissa on jo isot raakileet (ylimmäinen kuva). Appelsiinipuut alkavat pian kukkia, ne ovat nyt nupuillaan. Kun kukat aukeavat, on tuoksu aivan huumaava. Viiniköynnöksiin alkaa muodostua pieniä silmuja. Nyt on oikea aika leikata viiniköynnökset, ennenkuin lehdet puhkeavat.
Saetasta lähtee jo talvikarvaa
Rambolla on oma keppi
Hevoset ovat alkaneet pudottaa pikkuhiljaa talvikarvaa. Paitsi Tuula, joka vaihtaa karvan aina viimeisenä. Myös Rambo-koiralta lähtee karvaa ja paljon! Vaaleaa karvaa on lattioilla, koska Rambo nukkuu vielä yöt sisällä talossa. Saa nähdä koska ulkona olo vie voiton, Rambostahan on tarkoitus tulla isona ulkokoira, joka vahtii tilaa. Nyt 7 kk ikäisenä se on enemmänkin seurakoira.

Kävimme eläinlääkärin tarkastuksessa viime viikolla ja jopa eläinlääkärimme Inma ihmetteli sitä, että Rambo saa nukkua sisällä. Yleensä espanjanmastiffeja pidetään pelkästään ulkona.

Saimme samalla reissulla uudet kirppu/punkkilääkkeet. Ilmojen lämmetessä lisääntyvät ulkoloiset ja ilman säännöllistä hoitoa koirat ja kissat olisivat täynnä kirppuja ja punkkeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti